17 Şubat 2014 Pazartesi

Hakkımızda

DİA, Likya Yazılm tarafından ODTÜ Teknokent Arge ofisinde geliştirilmektedir.
Likya Yazılım, 2004 Yılında Kosgeb Teknoloji Geliştirme Desteği ile ODTÜ Kosgeb Tekmer’de kurulmuştur.
DİA Ticari Yönetim Sistemi (www.dia.com.tr – Değişime İlk Adım), Likya’nın lokomotif ürünüdür. Tamamen Likya tarafından geliştirilmiş bir altyapı üzerinde ve İnternet üzerinden online olarak çalışan ticari paket programdır. SaaS (Software As A Service – Hizmet Olarak Yazılım) modeliyle pazarlanmaktadır.
Şirket bünyesinde Tübitak destekli Ar-Ge proje çalışmaları da sürdürülmüştür:
Mocop (Mobil Kod Tabanlı Uygulama Geliştirme Platformu)
Blue Cloud (Massively Multiplayer Online Game Server and Tools)
OpenSaaS (SaaS Uygulaması Geliştirme Platformu – Avrupa Birliği ITEA2-Eureka Projesi)
DİA platformu ile Turizm ve Sağlık sektörüne İnternet üzerinden çalışan, bilimsel çalışmalar için merkezi bilgi bankası ve takip sistemleri projelendirilmiştir. Amerikan ilaç firması Abbott’un desteği ile Romatoloji, Neonatoloji ve Çocuk Kardiyoloji bölümlerine çalışmalar yapılmıştır.
java-python-c
Likya Yazılım mühendis kadrosu Türkiye’nin saygın üniversitelerinde (Bilkent, ODTÜ, Hacettepe) lisans ve lisans üstü eğitimlerini tamamlamıştır. Şirket personeli, kabul görmüş programlama dilleri ile dinamik programlama dilleri konusunda uzmandırlar. Yazılım geliştirme dili olarak Python, C++ ve Java dillerine ağırlık verilmektedir. En çok tercih edilen platformlarda (Linux, Windows, Mac OS X) kapsamlı geliştirme tecrübesine ve ürünlere sahiptir. Ayrıca Linux kurulum ve yönetim konusunda kendisine yetecek tecrübeye ve bilgi birikimini bünyesinde bulundurmaktadır.



Likya Yazılım, dağıtık sunucu yapısı, sunucu-istemci mimarisi, uygulama sunucusu geliştirilmesi, yüksek performanslı oyun sunucusu geliştirilmesi, asenkron programlama, ağ-paket optimizasyonu, mobil kod mimarisi konularında uzmandır. Likya Yazılım mühendisleri, geçmiş okul hayatlarında ve iş tecrübelerinde Sistem ve Soket Programlaması, Bilgi Güvenliği, Bilgisayar Ağları, Sunucu-İstemci Mimarileri, Bankacılık Sistemleri, Çevrimiçi Oyun konularında çalışmalar yapmışlardır. Arge personelinin şirket içinde ve dışında çalıştığı projelerde kazandıkları bilgi birikimleri, Likya Yazılımın bugünkü projelerine yardımcı olmaktadır.
linux-windows
Likya’nın daha önce hayata geçirip ürün yelpazesine katmış olduğu projeler ile ilgili tüm Analiz, Dizayn, Geliştirme, Test dokümanları proje etaplarına ilişkin planlamalar ve aylık ilerleme raporları özel yazılımlarla takip edilmektedir. Kod geliştirilmesi aşamasında ve proje yönetiminde konfigürasyon yönetimi ve iş takip sistemi hassasiyetle kullanılmaktadır.
Ankara, Antalya ve İstanbul ofislerimizde çalışmalarımız her geçen gün genişleyen uzman kadromuz ile devam etmektedir.

Misyonumuz
Vizyonumuz
dia-sertifika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder